Voorbeelden slaapkamer, soorten slaapkamer en kinderkamer

| Meer

Soorten slaapkamers

 
 
 
 
 
Misschien niet zo algemeen bekend maar er zijn nogal wat soorten slaapkamers.
Zo begint het leven in de babyslaapkamer. Na deze fase komt men terecht in een peuterslaapkamer. Enige jaren later verandert deze in een kinderkamer of jeugdslaapkamer om te eindigen in de slaapkamer voor volwassenen.
Een jeugdslaapkamer voor een meisje wordt dan een meisjesslaapkamer en voor een jongen een echte jongensslaapkamer.
Een slaapkamer voor de grote mensen zijn weer onder te verdelen in een moderne, een klassieke, een tijdloze en een designslaapkamer.
 

De eerste soort is de babyslaapkamer

 
Baby slaapkamerHet eerste dat opvalt bij het binnengaan zijn de vrolijke kleurtjes, de gekleurde gordijnen en de knuffels. Om de baby te verschonen is een commode onmisbaar. Na een periode gaat de wieg naar de zolder en komt er een ledikantje in de babykamer te staan. Zorg ervoor dat het ledikant niet te dicht bij de verwarming of bij de gordijnen komt te staan. Een belangrijk onderdeel in deze leuke kamer is de vloer. Deze mag nooit en te nimmer glad zijn. U zou zo maar kunnen wegglijden met uw baby op de arm. Let hier dus goed op!
 
 
 
 

De tweede soort is de peuterslaapkamer

 
KinderslaapkamerDe babykamer wordt nu ingericht voor uw peuter. Als u van plan bent de kamer te schilderen, gebruik dan een verf die geen of heel weinig oplosmiddel bevat. Er komt nu een kinderbedje in te staan. De eerste tekeningen en zo meer worden vervangen door prints. Wat ook altijd goed doet is een tafeltje met twee kleine stoeltjes. Aan die tafel kan uw peuter naar hartenlust spelen met poppen of met autootjes.
 
 
 

De derde soort is de jeugdslaapkamer

 
TienerslaapkamerVoor meisjes zijn de kenmerken veel poppen en serviesjes. De kleur van de kamer is meestal roze. Voor de boys hangen er foto`s van snelle auto`s en de favoriete voetbalclub. De kleur van de jongenskamer is meestal blauw.
 
 
 
 
 
 

De vierde soort is de kinderkamer voor de meisjes of de meisjesslaapkamer

 
Meisjes slaapkamerEen meisje wil graag haar eigen invulling hieraan geven. Dan zal er zeker een opmaaktafel in komen. Ook zal zij rustig willen computeren en naar haar favoriete muziek willen luisteren. Een televisie mag niet ontbreken en in een meisjesslaapkamer moet tenminste één kast komen voor de kleding. De overheersende kleur is nog steeds roze. Deze kleur wordt nu gecombineerd met bruin, wit, zwart en groen.
Zo zal het een echte meidenkamer worden, en niet vergeten…eerst aankloppen om binnen te mogen komen!
 

De vijfde soort is kinderkamer voor de jongens of de jongenskamer

 
Jongens slaapkamerWat meteen opvalt in een jongenskamer is de rotzooi op het bed en op de vloer. Opruimen is niet stoer! En het is ook zeker niet de bedoeling dát er wordt opgeruimd! Wat ook een kenmerk is van deze jongenskamer is het aloude camouflagenet. Hoort er gewoon standaard in. Natuurlijk mag een computer, een muziekinstallatie en een televisie niet ontbreken. Niet zomaar binnenstormen hoor, eerst eventjes aankloppen.
 
 
 
 

De zesde soort is de slaapkamer voor volwassenen

Daar staat een dubbel bed in met aan weerszijde nachtkastjes. Een of meer kledingkasten, een opmaaktafel en nog meer kleine kasten. Mooie gordijnen voor de ramen. Een computer staat misschien wel in een muurkast. Een mooie vloer met een prachtig tapijtje voor het bed. Een slaapkamer die rust uitstraalt en waar ouders graag mogen verblijven.
De slaapkamers voor volwassen zijn te verdelen in ondermeer een moderne slaapkamer, een klassieke, een tijdloze en in een designslaapkamer.
 
Slaapkamer
 

De moderne slaapkamer

 
Moderne slaapkamerDe sfeer wordt gemaakt door passende kleuren, zachte stoffen en onverwachte vormen. In deze slaapkamer is het een genot om naar de televisie te kijken want het beeld en het geluid moeten prima zijn.
 
 
 
 
 
 

De klassieke slaapkamer

Hier vindt u veel oude materialen terug. Vooral hout is het meest gebruikte materiaal. Dat ademt rust uit, warmte, geborgenheid en geeft het gevoel van toen. Mooi hoor!
 

De tijdloze slaapkamer

Bent u creatief…dan kunt u hier uw gang gaan. Zo zal er een slaapkamer worden ingericht zoals u voor ogen had. Er hoeft dan ook niks te kloppen. Alles mag, alles kan! Dat houdt ook in dat u onderdelen op maat moet laten maken. Is prijzig maar uiteindelijk krijgt u een geheel unieke slaapkamer.
 

De design slaapkamer

 
DesignslaapkamerFelle kleuren horen thuis is dit soort slaapkamer. Ook aparte spiegels en strakke onderdelen die op elkaar zijn afgestemd. Geeft een rustig gevoel met een vleugje modern. Prachtig!