Ventilatie - verluchting van uw slaapkamer

| Meer

Verluchting slaapkamer

 
 
 
 
Na een goede en gezonde nachtrust moet er natuurlijk goed worden gelucht. De lucht in de slaapkamer bevat misschien wel lucht van het roken maar ook zeker onfrisse adem. Daar is gewoonweg niks tegen te doen en dat geldt ook voor het ontstaan van kooldioxide, ook die is niet te voorkomen.
Het is uit onderzoek gebleken dat de slaapafdeling een behoorlijke vervuilde ruimte is. Dit komt mede door de bekende huisstofmijt die in het matras zit. Daarom is het zo uiterst belangrijk deze ruimte zeer goed te ventileren maar ondanks alles gebeurt dit te weinig!
 

Enige tips om een gezonde slaapkameromgeving te scheppen

  • Slaapkamer verluchtingGa slapen zonder verwarming.
  • Laat gedurende de dag het bed helemaal openliggen. Op deze manier kan het matras goed luchten.
  • Niet alleen uw matras moet regelmatig worden gelucht, ook de bedbodem. Maak uw bed helemaal kaal!
  • Om de lucht goed te verversen moet u een raam niet op een kiertje zetten. Dat schiet niet op. Gooi de ramen open voor tenminste 10 minuten. Doe daarbij de slaapkamerdeur ook helemaal open. Zo kan de ruimte helemaal doorstromen met verse lucht terwijl de oude lucht wordt afgevoerd.
 

Waarom is het belangrijk dat u verse lucht inademt?

Zonder verse lucht neemt de concentratie van koolzuurgas snel toe. Het kan zelfs zo zijn dat men er ziek van kan worden. Daarom is verluchten zo bijzonder belangrijk!
 

Schimmels in uw slaapkamer... bah ...

Schimmels ontstaan in vochtige ruimten. Dat is niet echt nieuws. Krijgt of heeft u vocht, dan zullen deze schimmels makkelijk kunnen ontstaan.
 
 

Wat kunt u doen om deze schimmelvorming te voorkomen?

  • Ventilatie slaapkamerHeeft u lekkage of andere vochtproblemen, dan wordt het tijd om de naden en kieren goed af te dichten. Op deze manier krijgt vocht minder kans.
  • Verwarmen is ook een goede optie want daardoor verdwijnt vocht.
  • Ook ventileren want ook daardoor zal vocht sneller verdampen.
  • Ventileren is superbelangrijk. De beste methode is het dakraam open te zetten en beneden een raam en of deur. De gebruikte lucht gaat via het dakraam naar buiten. Verse lucht komt via de deur en of raam naar binnen. Deze verse lucht bevat minder vocht dan afgewerkte lucht. Om verse lucht op te warmen is minder energie nodig. Totaal bekeken is ventileren dus kostenbesparend.