Spotjes en dimmers zorgen voor de ultieme slaapkamersfeer

| Meer

Slaapkamer verlichting

 
 
 
 
 
Slaapkamerverlichting is belangrijker dan menigeen denkt en is tegenwoordig meer dan een lampenkapje tegen het plafond. U kunt alles nog zo mooi inrichten, als de verlichting niet voldoet, dan heeft u niet de droomslaapkamer. En er is genoeg te koop om sfeervol te verlichten.
 

Bijzondere slaapkamerverlichtingen

Verlichting slaapkamerEn de eerste bijzondere verlichting is de functionele. Deze is bijvoorbeeld van toepassing als u een computer op de slaapkamer heeft, een dressingtafel of een spiegel. U moet niet in het licht komen te staan want dan werkt u in uw eigen schaduw.
Een andere bijzondere is de romantische. Dat betekent dat er niet te veel licht mag zijn en het licht dat er is moet gedimd kunnen worden. Er is ook nog de klassieke en de decoratieve verlichting. Accentverlichting is het laten opvallen van bepaalde zaken in de slaapruimte. Mooi om te zien!
 

Soorten

Op de eerste plaats is dat de sfeerverlichting. Dat houdt in dat felle lampen compleet uit den boze zijn. Is het in orde, dan is het de slaapruimte waar u graag wilt verpozen.

De tweede soort is de opbouwverlichting en kan tegen de wand worden toegepast of tegen het plafond. De verlichting tegen de wand kan naar beneden of naar boven worden ingesteld.

Een andere soort is de verlichting van de nachtkastjes. Niet alleen om bij te lezen; ook om een bepaalde sfeer te scheppen.

Nog een interessante soort zijn de grondspotjes die voor het bed komen. U ziet waar u loopt maar nog belangrijker is dat deze spotjes een geweldige sfeer zullen uitstralen. Deze grondspotjes kunt eventueel ook nog inregelen met een dimmer.
 
verlichting slaapkamer

Inbouwverlichting is geweldig! Kan in de wand worden gemonteerd en in het plafond. U kunt led- lampen gebruiken of spotjes en de sterkte kunt u regelen met een dimmer.

Schaduweffecten is ook een soort en dit effect ontstaat wanneer u uit de lampenkap stukken gaat uitsnijden. Het resultaat is méér dan verrassend te noemen!

VerlichtingBijzonder veel sfeer krijgt u als u gebruik gaat maken van zogenaamde lichtarmaturen. Dat zijn draagconstructies die van glas of van metaal zijn gemaakt. Hier kunt u meerdere lichtbronnen op aansluiten.
 

Tips die bijdragen tot de optimale sfeer

  • Maak zoveel mogelijk gebruik van halogeenlampen.
  • Zorg ervoor dat u uw verlichting kunt dimmen. Zo kunt u precies de lichtsterkte instellen die u graag wilt op dat moment.
  • Nooit fel licht want dat zal echt de sfeer niet ten goede komen.
  • Plaats op diverse plaatsen spotjes.