Vloerbedekking, parket, laminaat en mooie houten vloeren

| Meer

Slaapkamer vloer

 
Een slaapkamervloer moet vooral mooi zijn en kan ook makkelijk mooi blijven. Dat komt omdat er weinig op wordt gelopen dus erg weinig slijtage. Een prachtige vloer draagt zeker bij de sfeer, en die sfeer moet uitnodigend zijn. Er zijn vele manieren om uw vloer te bekleden. De een vindt tapijt mooi, de ander hout en de ander weer plavuizen.
Het maakt niks uit waar u voor kiest zolang het maar past bij de rest van uw slaapkamer.
 

Hoelang gaat een slaapkamervloer mee?

Tussen de materialen zit wel degelijk een verschil qua tijd. Laminaat en zeil gaan het kortst mee, ongeveer 10 jaar. Tussen de 15 en 20 jaar gaat een vloer mee van kurk. Tussen hout en parket zit veel verschil. Dat komt door de sterkte. Reken vanaf zo`n 10 jaar tot 30 jaar voor topkwaliteit.
25 jaar lang gaat linoleum mee en natuursteen blijft het langst liggen in uw slaapkamer, ongeveer 40 jaar.
 

Uit welke soorten kunt u kiezen?

  • Slaapkamer vloer laminaatHoudt u van hout, dan is een vloer van eikenhout een juiste keuze en met deze vloer krijgt u dat machtige nostalgische gevoel.
  • U kunt ook gaan voor een romantische slaapkamervloer. Dan moet u beslist een oude houten vloer nemen. Prachtig om te zien en u komt al snel in de romantische sfeer.
  • Vaak wordt er gekozen voor een wollen slaapkamervloerbedekking. Geeft een echt `thuisgevoel` en is ook nog eens aangenaam voor de blote voeten. In vele kleuren en dessins verkrijgbaar.
  • PVC is verkrijgbaar in tegels en stroken. PVC is een kunststof en daarom erg duurzaam. Nog een voordeel is dat deze kunststofvloer makkelijk is te reinigen.
  • U bent gevoelig voor stof, dan is een slaapkamervloer van kurk zeker iets voor u.
  • Ook plavuizen van steen is een optie. Prachtig om te zien. Wat erg mooi lijkt is een vloerkleed voor uw bed. Aangenaam wanneer u in de vroege morgen uw voeten hierop zet.
  • Er zitten twee nadelen aan een vloer gemaakt van laminaat, van vinyl of van parket. En dat zijn de gehorigheid en het koud aanvoelen.
  • Niet goedkoop maar een blikvanger van jewelste is een vloer van hout met daarin metalen mozaiŽkinleg. Schitterend om te zien en u heeft dan echt iets in de slaapkamer!
  • Linoleum gaat lang mee en is daarom al interessant en is makkelijk schoon te maken.

 

Huismijt in uw slaapkamer vermijden, kan dat?

Komt veel voor in de slaapkamer. Toch zijn er enkele manieren om de huismijt te reduceren. Regelmatig en lang luchten is een prima manier. Het matras uitkloppen is ook prima. Het matras regelmatig in de zon leggen is ook goed. Zorg ervoor dat er geen losliggende tapijten liggen in de slaapkamer. Ook zware overgordijnen zijn niet aan te bevelen.
De beste soorten vloerbedekking om huismijt te weren zijn vinyl, pvc, laminaat, parket en linoleum.
U moet beslist geen wollen vloerbedekking nemen!
 

Hoe kunt u het beste uw vloer onderhouden?

Natuurlijk is het soort onderhoud afhankelijk van uw soort slaapkamervloer. Om plavuizen schoon te maken kunt u groene zeep met water nemen. Een houten vloer moet u regelmatig in de was zetten. Een vloerbedekking van wol is schoon te maken met ammonia.
Stofzuigen is altijd goed, doe dit dan ook regelmatig én grondig.
 
vloer slaapkamer